Gevolgen gamen

Gevolgen gamen

‘Veel gamen verhoogt kans psychologische problemen’
Brits onderzoek: fysieke activiteit compenseert scherminvloed niet

Volgens Britse wetenschappers kan twee uur per dag besteden aan gamen of televisie-kijken psychologische problemen bij kinderen veroorzaken, ook al besteden ze de rest van de dag aan fysieke activiteiten.
Volgens een nieuwe Britse studie hebben kinderen die twee uur per dag besteden aan televisie of games zestig procent meer kans op psychologische problemen. Volgens het onderzoek wordt de kans op problemen alleen maar groter als er langer dan twee uur wordt besteed aan het kijken van televisie of het spelen van games. Zaken als geslacht, opleiding of economische achtergrond zouden geen invloed hebben op deze gegevens.
“We weten dat fysieke activiteiten goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van kin-deren en er is bewijs dat het kijken naar een televisie geassocieerd wordt met negatief gedrag”, aldus hoofdonderzoeker dr. Angie Page tegen Reuters. “Maar het was niet eerder duidelijk dat hoge fysieke activiteiten niet kunnen compenseren voor veel televisiekijken bij kinderen.”

Duizend kinderen
Het onderzoek werd gehouden over meer dan duizend kinderen van 10 en 11 jaar. Deze kinderen werden zeven dagen lang vragen gesteld om er achter te komen hoe lang ze per dag voor een televisie of een computer zaten en hoe ze zich er onder voelden. Hieronder vallen onder andere hun emotie en gedragsproblemen.
Bron: Gamer.nl, 11 oktober 2010