DE KRACHTEN VAN DE WINX

Bijbel
Zaterdag, 10 september 2005 / pagina 28

Spaar jij ook plaatjes van de televisieserie Winx club? Sindskort doen veel meisjes dat. De Winx Club lijkt zomaar een clubje van de aardige feetjes Bloom, Stella, Tecna, Flora en Musa. Maar misschien zit er wel meer achter hun magische krachten. Denk hier eens over na, voordat je de tekenfilm bekijkt.

In de tekenfilm leren de feeën hoe ze hun magische krachten moeten gebruiken. Daarom gaan de vriendinnen naar de feeënschool. De vijf maken allerlei avonturen mee in hun strijd tegen de heksen van de hemeltoren. De heksen gebruiken boze krachten om heel het land Magix in handen te krijgen. De meiden moeten dat verhinderen en daarbij komen de magische krachten goed van pas.

“Als het kan, kijk ik wel naar Winx,” zegt Petra Bitter (11) uit Gouderak; “Soms willen mijn broertjes wat anders zien. Winx is wel grappig. Ik vind het spannend om te zien hoe ze zelf proberen hun krachten in bezit te houden. Het is een mooi verhaal.”

In de Bijbel wordt ook gesproken over magische krachten. Net als in deze tekenfilm. Er zijn meer woorden die uit de Bijbel geleend zijn, zoals de hemel, vloeken, boze krachten oproepen. Petra had ook gemerkt dat de tekenfilm speelt met bijbelse woorden. Als ze de tekenfilm kijkt, denkt Petra daar wel eens over na. ,,Zij zeggen dat je een fee wordt, als je dood gaat. Dat klopt natuurlijk niet,” vertelt ze. Petra weet heel goed dat het allemaal niet bestaat. ,,Je hoeft er niet voor op te passen. Het is gewoon grappig om naar te kijken.” Naast de plaatjes zijn er ook internetsites vol met Winx-dingen. Petra spaart wel de plaatjes, maar ze heeft nog niet gezocht op internet. De sites vertellen over de karakters van Bloom en haar magische teken. Ook kun je uitzoeken wat jouw magische teken is. Het magische teken is een figuur uit de Griekse mythen (oude verhalen). Bij jouw magische teken zit een voorspelling van dingen die jou kunnen overkomen deze maand of in de toekomst. Aan de stand van de sterren denken ze te kunnen zeggen wat met er jou gaat gebeuren. Die voorspellingen kunnen je bang maken. Alleen God weet wat er in de toekomst gebeurt. Als je op God vertrouwt, dan weet je dat Hij morgen weer bij je is. Hij zorgt voor je en geeft kracht. God geeft geen magische kracht, maar zijn eigen krachten.

Onschuldig?
Zaterdag, 10 september 2005 / pagina 28

God waarschuwt dat het niet goed is om iets te doen met magische krachten. Deze krachten kunnen onschuldig lijken, maar toch invloed op je hebben. Het aanroepen van boze krachten, zoals de gemene heksen doen, wordt in de Bijbel duidelijk verboden. Gods kracht is sterker dan de magische krachten. Het is beter om Gods kracht te gaan ontdekken, dan de magische krachten. Het kan dus niet zo goed voor je zijn om veel met Winx bezig te zijn. Praat er eens over met je ouders.
(c) Nederlands Dagblad 2006 alle rechten voorbehouden