VOORDEEL UIT GEABORTEERDE KINDEREN

HUIDCRÈME BEVAT FOETALE EIWITTEN.

Bedrijf van anti-aging producten gebouwd op cellen van geaborteerde baby’s.

Crème en geaborteerde kinderen
Een pro life organisatie klaagt een van oorsprong Zwitserse cosmeticafabrikant aan op wiens website openlijk wordt toegegeven dat sommige van zijn producten ontwikkeld zijn met weefsel van geaborteerde baby’s. ‘Children of God for life’ is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met de bio-ethiek van het gebruik van embryonaal weefsel in de geneeskunde en de industrie. Een van haar huidige campagnes is het verzoek aan farmaceutische bedrijven om te zoeken naar veilige, effectieve alternatieven voor vaccins die nu worden afgeleid van of gemaakt van geaborteerde foetale weefsels. De aandacht van de organisatie richt zich nu op Neocutis, een bedrijf met kantoren in San Fransisco, die een lijn van antiverouderings- producten heeft ontwikkeld dat een ingrediënt bevat wat door het bedrijf op de markt gebracht is als Processed Skin Cell Protein, of PSP, ontwikkeld uit huidcellen afkomstig van een abortus.
‘Het is absoluut betreurenswaardig dat Neocutis zijn toevlucht neemt tot het gebruiken van restanten van geaborteerde baby’s voor niets anders dan ijdelheid en financieel gewin”, zei Deby Vinnedge, uitvoerend directeur van ‘Children of God for life’ in een toespraak. Er is eenvoudigweg geen morele rechtvaardiging voor.

Ontstaan van het produkt
Op de website van Neocutis, dat een geschat inkomen van jaarlijks meer dan $ 2.000.000 heeft, wordt verklaard dat het onderzoek jaren geleden is begonnen, toen wetenschappers ontdekten, dat foetaal weefsel de mogelijkheid biedt tot het genezen van wonden zonder littekens achter te laten. Wetenschappers van het Universiteitsziekenhuis van Lausanne (Zwitserland) ontwikkelden een proces om eiwitten aan foetaal weefsel te onttrekken om zo een zo optimaal mogelijk natuurlijk uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen te verkrijgen.
De wetenschappers introduceerden vervolgens deze voedingsstoffen in een lijn van cosmetische anti-aging producten. Neocutis huidcrème, dagcrème, oogcrème, Bio-gel huidherstelproducten. Vinnedge adviseert vrouwen het in de prullenbak te gooien, voordat ze contact opnemen met Neocutis om hun zorg kenbaar te maken.
‘Er is absoluut geen reden om geaborteerde baby’s te gebruiken voor dergelijke egoïstische motieven.’ Vinnedge zei: ‘Het is tegen het leven, antivrouw en contraproductief zoals Neocutis zal merken.’

‘Children of God’ kan erop bogen, dat het een waakhond is van farmaceutische bedrijven die geaborteerde foetale cellijnen gebruiken in medische producten. Ze hebben duizenden vragen gekregen over het gebruik van foetaal materiaal in cosmetica. Maar dit is de eerste keer, zo verklaart de organisatie, dat een bedrijf brutaal genoeg is de informatie rechtstreeks op zijn eigen website en op de bijsluiter te vermelden.

In feite geeft Neocutis hiermee openlijk het gebruik van PSP ingrediënten toe.
‘Een kleine biopsie van foetaal weefsel is verkregen volgens een eenmalig medisch contract’, verklaart de website, ‘vervolgens is er een speciale celbank opgericht voor de ontwikkeling van nieuwe huidbehandelingen. Oorspronkelijk opgericht voor wondbehandeling en voor brandwonden, levert deze bank nu ook een groot aantal cellen voor de productie van Neocutis eigen huidverzorgingingrediënt Processed Skin Cell Proteins. Het bedrijf voegt hieraan toe: Er zal nooit extra foetale biopsie nodig zijn.

Nooit zulke producten
Maar ‘Children of God for life’ vindt weinig troostrijke gedachten in de verklaring van het bedrijf. ‘U merkt in uw literatuur op, dat ‘geen verdere foetale biopsie nodig zal zijn’, alsof het leven van het ene kind wat u gebruikt hebt, geen waarde zou hebben’, schreef de organisatie in een brief aan Neocutis’ CEO.

‘Het is betreurenswaardig dat u het publiek probeert te misleiden en uw bezoedelde imago zo gedachteloos probeert wit te wassen.’

Vinnedge vertelde WND ook, dat bedrijven niet verplicht zijn hun onderzoeksgeschiedenis bekend te maken, er kunnen dus gemakkelijk feiten weggelaten zijn in het Neocutis’ verhaal.

‘Wat we niet weten, is hoeveel andere foetussen gebruikt zijn voor ze die ene cellijn geperfectioneerd hadden’, veronderstelde ze. Er is een mogelijkheid dat het er meer waren.

WND heeft Neocutis meerdere malen om een reactie gevraagd, maar telefoonboodschappen werden niet beantwoord. Een webrapport in ‘Businessweek’ vermeldt, dat het bedrijf is opgericht in 2003, met Frederic-Edouard Koehn, Patrick Hohlfeld, Diego Braguglia en Jennifer Pearson als directeuren.

‘Children of God for life’ roept op tot een boycot van alle Neocutis’ producten. Daarnaast beginnen ze een campagne door contact te zoeken met de investeerders van het bedrijf en gratis publiciteit aan te bieden aan bedrijven die schriftelijk willen bevestigen, dat hun producten vrij zijn van ingrediënten die afkomstig zijn van geaborteerde baby’s.

‘We weten, dat er bedrijven zijn die gebruik maken van ethisch verantwoorde bronnen voor collageen en huidproteïnen,’ zei Vinnedge. ‘We willen deze cosmetische bedrijven die concurreren met Neocutis openlijk promoten als ze contact met ons opnemen.’

 

Bron: Drew ZAHN, WorldNetDaily, 28 oktober 2009