Terugkeer van de verdoemden uit de hel

Bovenstaande tekst staat op een kaart van het nieuwe spel yu-gi-oh.
Een nieuwe rage!!
Moeders kopen voor hun kinderen speciaal chips van het merk Lays om dopjes te sparen voor dit spel.

De geest van yu-gi-oh
De kaarten dragen titels zoals “Uitwisseling van de Ziel”, “Ultiem Offer”, “Opgeroepen Schedel” en “Tovenaar van de ten dode gedoemde”. De laatstgenoemde kaart geeft deze sinistere waarschuwing: “Een slaaf van de duistere kunsten, deze tovenaar is een meester van dodelijke toverformules.” Aan de teksten merk je uit welke hoek de wind waait. Wat een beïnvloeding van de kinderen van de basisschool!

Op de website van dit spel staat over de laatste versie:

“Duel Monsters is een kaart-vecht-spel waarin de spelers verschillende mysterieuze schepselen tegen elkaar laten vechten in wilde, magische duels? Geladen met ontzagwekkende monsters en machtige toverkaarten, zijn Yugi en zijn vrienden totaal geobsedeerd door het spel.”

“Maar,” verzekert de yu-gi-oh website ons, “daar zit meer achter deze kaart dan het oog ziet!” Dat zit er inderdaad. Het mythisch heelal introduceert bij de kinderen een alternatief wereldbeeld, dat spoedig zo vertrouwd kan worden voor de jonge fans, dat het Gods waarheid verduistert en belangrijke feiten over de slechte wereld verdoezelt.

Evenals de mythe van Harry Potter, wordt de mythische wereld van Yugi versterkt met zijn eigen geschiedenis. De kinderen leren dat het hedendaagse populaire duelleerspel vijfduizend jaar geleden begon in Egypte, toen de Farao’ s een spel speelden met magische rituelen, waarzeggerij en de gecombineerde macht van monsters en magie. Maar, zoals men zou kunnen verwachten, al die “magische toverformules en woeste schepselen …..dreigden de hele wereld te vernietigen!” Maar een machtige Farao bracht een eind aan de crisis door “zeven machtige totems.” Zoals in heidense godsdiensten had een machtige shaman de kwade toverspreuken bestreden door nog machtiger geesten aan te roepen. Een ouderpaar heeft leerkrachten van de basisschool van hun kinderen gewezen op de gevaren van dit spel. Deze ouders mailden verder nog: Een occulte betovering die twee decennia geleden ondenkbaar leek, heeft zich als een razend vuur door de westelijke naties en over de wereld uitgespreid. De tijden zijn inderdaad veranderd en de goden en de geesten achter oude Keltische Samhain (de wortels van Halloween) zullen in een juichende stemming zijn.