Sarah Young

Deze Australische mevrouw, auteur van “Jezus dicht bij”, roept vragen op. In de non-fictielijst in ons land scoort ze goed, maar o.a. op de Amerikaanse site, www.deceptioninthechurch.com (= misleiding in de kerk) staan vijf waarschuwende artikelen over haar denkwijze. In Duitsland verscheen een boekje van Warren Smith met de verontrustende titel “Ein anderer Jesus” (= Een andere Jezus) waarin 20 redenen worden genoemd waarom de inhoud van het boek van Young on-Bijbels is. Lang bleef het in ons land stil, totdat in de Middernachtsroep (02.2015) een artikel van de vroegere esoterica (iemand die zich bezighoudt met new age, occultisme en spiritualiteit) Eelke Kamphuis, die ook samen met haar man het  boeddhisme heeft getoetst, verscheen. Zij toetst nu het denken van Young en ontmaskert haar. Twee citaten:

  • Het persoonlijk luisteren en beleven werd steeds belangrijker voor haar (= Young). Young schrijft: “Ik wist wel dat God door de Bijbel tot me spreekt, maar ik verlangde naar meer … Ik besloot om met een pen in de hand naar God te gaan luisteren en op te schrijven wat Hij volgens mij zei.” (pag. 11) Vanaf dat moment verwachtte ze de aanwijzingen van God niet meer met of via de Bijbel, maar alleen nog persoonlijk.
  • Het visualiseren dat Sarah Young tijdens het bidden praktiseerde, behoort tot de praktijken van het sjamanisme (= animistische natuurgodsdienst) en de esoterie.

In het blad Zeitruf van april ’15 wordt nog vermeld dat de uitgever van de Engelse uitgave, Thomas Nelson, op grond van de kritiek het newage-boek waardoor Young is geïnspireerd, God Calling, niet meer noemt en het woord “boodschappen” is veranderd in “verslagen uit de stille tijd”.